Sos tatarski
W naszym domu nie wyobrażamy sobie żadnych świąt bez domowego sosu tatarskiego. Jego przygotowanie trwa tylko chwilkę i wystarczy pokroić trzy składniki. Taki sos przygotowany w domu jest rewelacyjny i idealnie pasuje do wszelakich pasztetów, wędlin, jajek czy też ryb. To pyszna alternatywa dla domowego chrzanu czy też domowej ćwikły.
Sos tatarski
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 4-5 ogórków konserwowych
- słoik marynowanych grzybków
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 czubata łyżka naturalnego jogurtu greckiego
- sól
- pieprz
Wykonanie:
- Jajka, ogórki i grzybki kroimy w drobną kostkę.
- Dodajemy majonez i jogurt.
- Dokładnie mieszamy i przyprawiamy.
- Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiku.
Komentarze
Prześlij komentarz