Sos jogurtowo-ziołowy


Zrobiłam przegląd ziół w ogródku i w kilka chwil powstał aromatyczny i delikatny sos do warzyw i  mięs. Dzisiaj  podałam go razem z ugotowanymi na parze warzywami: młodymi ziemniaczkami, kalafiorem i fasolką szparagową.

Sos jogurtowo-ziołowy

Składniki:
1 opakowanie jogurtu typu greckiego 340 g
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy EV
sok z jednej cytryny
listki świeżej mięty
świeży tymianek cytrynowy
szczypiorek
koperek
sól, pieprz

Wykonanie:
Zioła siekamy, dodałam mniej więcej po jednej łyżce każdego rodzaju ziół. Czosnek wyciskamy przez praskę, mieszamy wszystkie składniki sosu.

Komentarze

  1. Nie wiem, czemu zdjęcie było widać dopiero za drugim razem.
    Początkowo nie było widać pierwszego. Zapisałam drugi raz i dopiero wyszły dwa.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasami są problemy z połączeniem. Cieszę się, że już wszystko wyświetla się poprawnie :-).

      Usuń

Prześlij komentarz