Sos jogurtowo-ziołowy
Zrobiłam przegląd ziół w ogródku i w kilka chwil powstał aromatyczny i delikatny sos do warzyw i mięs. Dzisiaj podałam go razem z ugotowanymi na parze warzywami: młodymi ziemniaczkami, kalafiorem i fasolką szparagową.
Składniki:
1 opakowanie jogurtu typu greckiego 340 g
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy EV
sok z jednej cytryny
listki świeżej mięty
świeży tymianek cytrynowy
szczypiorek
koperek
sól, pieprz
Wykonanie:
Zioła siekamy, dodałam mniej więcej po jednej łyżce każdego rodzaju ziół. Czosnek wyciskamy przez praskę, mieszamy wszystkie składniki sosu.
mniam:)!
OdpowiedzUsuńNie wiem, czemu zdjęcie było widać dopiero za drugim razem.
OdpowiedzUsuńPoczątkowo nie było widać pierwszego. Zapisałam drugi raz i dopiero wyszły dwa.
Czasami są problemy z połączeniem. Cieszę się, że już wszystko wyświetla się poprawnie :-).
Usuń