Spaghetti ze szpinakiem i pesto


Wróciły upały, więc dzisiaj danie, które przygotujemy szybko i bez konieczności zbyt długiego stania "przy garach" :-). Oczywiście do tego przepisu możemy wykorzystać także przepis na to szpinakowe pesto.


Spaghetti ze szpinakiem i pesto

Składniki:

Wykonanie:
Szpinak płuczemy, odcinamy łodyżki i gotujemy na parze 5 minut, przelewamy zimną wodą.
W  garnku z dużą ilością posolonej wody gotujemy makaron, według przepisu producenta.
Gdy jest już al dente odcedzamy, zostawiając parę łyżek wody, w której się gotował.
W misce mieszamy makaron, pesto, szpinak i trochę wody z makaronu, gdyby był za suchy.
Skrapiamy oliwą, posypujemy startym serem i od razu podajemy.
 
 
 
 

Komentarze

  1. na pewno by mi smakowało:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szpinak, pesto, dobry ser...wszystko co najlepsze w jednym daniu ;) I do tego jeszcze makaron!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz