Tarta z pieczonymi pomidorami
Dzisiaj kolejny przepis z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Została mi resztka pieczonych pomidorów, nie miałam pomysłu co z nimi zrobić... Wpadło mi w oko ciasto i postanowiłam upiec szybką i pyszną przekąskę. Oto smakowita tarta, bardzo łatwa do zrobienia, nawet dla niewprawnego kucharza !
Tarta z pieczonymi pomidorami
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilkanaście połówek pieczonych pomidorów
15 dag startego żółtego sera
suszone oregano
suszona bazylia
suszone płatki chili
sól
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Szklaną formę o wymiarach 30 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy, układamy na niej ciasto. Ciasto nakłuwamy widelcem. Na cieście układamy straty żółty ser a na nim upieczone pomidory. Wszystko posypujemy przyprawami i delikatnie skrapiamy oliwą.
Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25- 30 minut.
:))) smakowicie wyglada
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie:) wygląda fantastycznie:) pozdrawiam: www.martawkuchni.blog.pl
OdpowiedzUsuńteż jutro planuję zrobić tartę:)
OdpowiedzUsuńA Twoja z czym będzie ?
UsuńW sobotę też robiłam tartę z pieczonych pomidorów tylko na kruchym spodzie:-) Pięknie Twoja wygląda:-)
OdpowiedzUsuńPieczone pomidory odkryłam niedawno i żałuje, że tak późno :)
Usuńz pewnością smaczne i pięknie wygląda :) pozdrawiam M.
OdpowiedzUsuńMałgosiu, pychotka :)
Usuń