Czekoladowe babeczki z wiśniami
Poniższy wpis będzie trochę nietypowy, bo będę testować nowość firmy Delecta, czyli mieszkankę do przygotowania czekoladowych babeczek. Babeczki są mocno czekoladowe, a ich przygotowanie nie sprawi trudności nawet najbardziej niewprawionemu kucharzowi. To doskonały sposób na szybkie muffiny czy babeczki, które możemy urozmaicić dodając swoje ulubione dodatki. Do moich babeczek dodałam suszone wiśnie i odrobinę serka mascarpone.
Czekoladowe babeczki z wiśniami
Składniki na 12 sztuk:
1 opakowanie Babeczek na 1001 sposobów o smaku czekoladowym Delecty
2 jajka
100 ml mleka
100 ml oleju
100 g serka mascarpone
2 łyżeczki cukru pudru
suszone wiśnie (po 2 sztuki na babeczkę)
polewa z białej czekolady Delecta
kolorowe koraliki do ozdoby
papierowe papilotki
Wykonanie:
Zawartość torebki mieszamy z jajkami, mlekiem i olejem. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do muffinkowej formy na 12 sztuk babeczek wkładamy papierowe papilotki, następnie do każdej wkładamy łyżeczkę czekoladowego ciasta, łyżeczkę mascarpone, 2 suszone wiśnie i uzupełniamy czekoladowym ciastem.
Muffiny pieczemy około 20 minut.
Gdy przestygną dekorujemy je według uznania.
Uwielbiam połączenie wiśni i czekolady - to najlepsze, co wymyślono.
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :-)
UsuńPrzesłodkie :)
OdpowiedzUsuń