Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem

czerwony-plyn-w-szkalnce

Sok ze świeżo wyciśniętej marchewki i jabłka z  dodatkiem soku z kiszonych buraków to ogromna bomba witaminowa, idealna na rozpoczęcie dnia lub jako napój na lunch czy drugie śniadanie. Sok z kiszonych buraków zawsze robię w większej ilości i część wykorzystuję do przygotowania czerwonego barszczu, a część piję z dodatkiem soku wyciśniętego z innych warzyw i owoców.
Sok ten można też podczas przeprowadzania diety dr Dąbrowskiej.






Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem

Proporcje na dwie szklanki
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:


Wykonanie:
Jabłko bardzo dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Marchewki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i jabłko wkładamy do sokowirówki i wyciskamy z nich sok. Do wyciśniętego soku dolewamy sok z kiszonych buraków, mieszamy, przelewamy do szklanek i od razu podajemy.

Komentarze

Prześlij komentarz