Letni makaron z pesto i pomidorkami
Szybkie dania obiadowe w trakcie upalnego lata, to jest to co lubię najbardziej. Dziś więc zapraszam na letni makaron z pesto i pomidorkami koktajlowymi. Przyrządzicie go w dziesięć minut, dokładnie tyle, ile będzie trwało przygotowanie Waszego makaronu.
Letni makaron z pesto i pomidorkami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 250 g dowolnego makaronu
- 3 łyżki pesto ( bazyliowego, z rukoli z bazylią)
- kilkanaście pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki świeżo startego parmezanu
- listki świeżej bazylii
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta.
Pomidorki i bazylię płuczemy. Pomidorki kroimy na pół, bazylię drobno kroimy. Do miski wkładamy pesto, dodajemy pomidorki, bazylię i starty ser. Wrzucamy gorący makaron, mieszamy i od razu podajemy. Gdyby makaron wydał się nam za suchy, skrapiamy go oliwą z oliwek.
danie wygląda świetnie, a co najważniejsze jest lekkie :)
OdpowiedzUsuńNa upał w sam raz :-).
Usuń