Kokosowa owsianka z mango
Zapraszam na pyszne i zdrowe śniadanie z sezonowymi owocami. Dziś, jako dodatek do płatków owsianych wybrałam dla Was pyszne i soczyste mango oraz zdrowe i apetyczne ziarenka granatu. Wszystko uzupełnia kokosowy aromat wiórków. Mówię Wam pycha !
Kokosowa owsianka z mango
Czas przygotowania: 50 minut
Proporcje dla 2 osób
Składniki:
- 3/4 szklanki płatków owsianych zwykłych (nie tych błyskawicznych)
- 1,5 szklanki mleka
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki masła
- brązowy cukier do smaku
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanka pokrojonego mango
- ziarenka granatu
- wiórki kokosowe do posypania
Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy mleko, dodajemy płatki, wiórki kokosowe, sól i odstawiamy na 30 minut. Następnie gotujemy, aż mleko zacznie wrzeć. Wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy płatki przez około 15 minut, pilnując, aby się nie przypaliły, do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodajemy masło, cukier i mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz