Jajka faszerowane z szynką
Jajka faszerowane z szynką
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 plastry szynki
- 2 łyżki serka śmietankowego
- łyżeczka musztardy dijon
- pieprz czarny do smaku
- sól morska
- szczypiorek
- plasterki rzodkiewki
- kiełki rzodkiewki
Wykonanie:
Jajka obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy delikatnie żółtka. Wkładamy je do blendera, dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę, serek śmietankowy, musztardę i przyprawy, Wszystko blendujemy. Gotowy farsz wykładamy na białka, ozdabiamy plasterkami rzodkiewki, szczypiorkiem i kiełkami.
bardzo ladnie sie prezentuja :)
OdpowiedzUsuńAniu, dziękuję za miłe słówko :-).
UsuńChyba wykorzystam ten przepis , akurat szukam inspiracji : Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńEmuś, serdecznie polecam i smacznego :-)
Usuń