Jajka z anchois i kaparkami
Zapraszam na szybki przepis z wykorzystaniem jajek ugotowanych na twardo. W tym roku dołączy o do mojego świątecznego menu. Dla odmiany przygotowałam go bez majonezu, to będzie taka przeciwwaga do innych przepisów na faszerowane jajka, gdzie z reguły zawsze znajduje się łyżka tego sosu.
Jajka z anchois i kaparami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 16 filecików anchois
- 16 kaparków
- sól
- pieprz
- roszponka do przybrania
Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół, na każdej połówce układamy po dwa zwinięte fileciki anchois, w środek każdego wkładamy po kaparku. Jajka pieprzymy i delikatnie solimy. Układamy na talerzy wyłożonym listkami roszponki.
anchois oraz kapary to jedno z bardziej genialnych połączeń kulinarnych, oczywiście to tylko moja opinia
OdpowiedzUsuńCałkowicie się z Tobą zgadzam :-).
Usuń