Warsztaty "Światowe trendy w domowym wydaniu " z Galeo
Zapraszam na relację z pysznych warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Warszawie. Było bardzo pracowicie, ponieważ wraz z innymi blogerami przygotowaliśmy 13 różnych potraw. I to była bardzo szczęśliwa trzynastka, bo wszystkie dania były pyszne.
Relacja poniżej.
Relacja poniżej.
9 kwietnia w warszawskim studiu Cook up odbyły się warsztaty kulinarne pod hasłem "Światowe trendy w domowym wydaniu ". Na zaproszenie marki Galeo i Agencji JBComm, wraz z innymi blogerami kulinarnymi, którzy zjechali z całej Polski, miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w tym smakowitym wydarzeniu.
Zostaliśmy podzieleni na cztery grupy, do przygotowania mieliśmy 13 potraw. A wszystko to działo się pod bardzo czujnym okiem doradcy kulinarnego Kamisu i Galeo Macieja Wawryniuka.
- vitello tonato
- halaszle, rybna zupa
- piersi kurczaka wellington
- zabajone
- quiche z dojrzewającą szynką
- kleftiko
- suflet
- parfait z karmelizowana gruszką i cebulą
- ossobuco
- crepe suzette
- chinkali
- piccata alla milanese
- baklava
Fot. JBcomm. |
Przy okazji okazało się, że szef Maciej akurat tego dnia miał okrągłe urodziny, więc był pyszny tort-niespodzianka i składanie życzeń. A na zakończenie odbyła się degustacja wszystkich potraw przygotowanych przez uczestników podczas warsztatów. Było mi bardzo miło, ponieważ nasze pierożki chinkali bardzo wszystkim smakowały.
Na pewno przyprawy Galeo zagoszczą na stale w mojej kuchni. W sklepach znajdziecie przyprawy jednorodne, mieszanki przypraw i dodatki spożywcze ( m. inn. żelatynę, sodę, kwasek cytrynowy). Są dobrej jakości i w przystępnej cenie. Podoba mi się bardzo to, że nie dodawany jest do nich glutaminian sodu.
Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty i za super przydatny gadżet kuchenny do gotowania przypraw w zupach czy sosach. Dziś wylądował w garze z rosołem, wraz z przyprawami Galeo, które dostaliśmy po zakończeniu warsztatów.
Komentarze
Prześlij komentarz