Czekoladowo-korzenna Inka
Kawa to mój ulubiony napój ! Codziennie rano zaczynam od niej swój dzień, czasami przychodzi mi na nią ochota również wieczorem, ale wtedy sięgam po zbożową Inkę. O tak później porze mogę ją pić bez grzechu. Dziś zapraszam Was na świąteczną odsłonę tego napoju kawowego, oto aromatyczna czekoladowo-korzenna Inka. Cudnie Was rozgrzeje w zimowy wieczór 😊.
Czekoladowo-korzenna Inka
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 2 czubate łyżeczki kawy Inka
- 100 ml gorącej wody
- 1 łyżeczka syropu korzennego
- 1 łyżeczka kakao
- 200 ml gorącego spienionego mleka
- opcjonalnie miód do posłodzenia
- szczypta cynamonu
Wykonanie:
Do kubka wsypujemy kawę, dodajemy kakao, syrop i dokładnie mieszamy. Jeśli lubimy słodką kawę dodajemy miód. Następnie wlewamy spienione mleko, gotowy napój posypujemy cynamonem.
Komentarze
Prześlij komentarz