Pasta z łososia
Dziś kolejna propozycja na sylwestrową lub karnawałową imprezę: pyszna i szybka w przygotowaniu pasta z łososia. Możemy nią posmarować tartinki lub gorące grzanki, ułożyć na kanapkach czy kruchych babeczkach. Będzie idealnie pasowała na szwedzki stół czy zimny bufet, to idealne finger food.
Smacznego !
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 200 g wędzonego łososia
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 łyżka kaparów
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- koperek do ozdoby
Wykonanie:
Rybę drobno siekamy, cebulę obieramy i drobno kroimy. W misce dokładnie mieszamy łososia, cebulę, sok z cytryny i przyprawy. Na koniec dodajemy drobno pokrojone kapary. Posypujemy koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz