Sałatka z krewetkami i różowym sosem
Sałatki jak zawsze cieszą się na blogu ogromną popularnością. Dziś do ich grona dołącza kolejna, czyli sałatka z krewetkami i różowym sosem. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, zawsze szybko znika z półmiska i na pewno nacieszy nasze oczy pięknymi kolorami w te zimowe i śnieżnie dni. Patrzę na nią i już jestem głodna 😉. Prawda, że jest apetyczna ?
Sałatka z krewetkami i różowym sosem
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 300 g gotowanych obranych krewetek
- 4 jajka na twardo
- różnokolorowe pomidorki koktajlowe
- listki rukoli
- listki szpinaku baby
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki naturalnego jogurtu
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka sosu Worcester
- sól
- pieprz
Wykonanie:
W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu.
Na duży talerz wykładamy listki rukoli i listki szpinaku. Pomidorki kroimy na połówki bądź na ćwiartki, jajka kroimy w ósemki. Na listkach układamy wszystkie składniki, krewetki możemy przeciąć wzdłuż na pół. Sałatkę polewamy sosem i od razu podajemy.
Faktycznie sałatka świetna! Uwielbiam takie, szczególnie z krewetkami :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam krewetki pod każdą postacią :)
UsuńMmmm, ale mi narobiłaś apetytu! Jutro robię :-) Pozdrowienia!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Cię zainspirowałam ! Daj znać jak smakowała :-).
UsuńMożna dać po prostu więcej jogurtu i troszkę więcej koncentratu, też będzie pysznie :-).
OdpowiedzUsuń