Różowe jajka faszerowane
Dziś zapraszam Was na kolejną odsłonę faszerowanych jajek, czyli dania, którego nie może zabraknąć na naszym świątecznym śniadaniu wielkanocnym. Różowe jajka faszerowane przygotowałam na bazie pieczonych buraków. Delikatny róż z elementami zielonych kiełków pięknie prezentuje się na stole. Oczywiście jajka nie będą tylko i wyłącznie świąteczną ozdobą, są też bardzo smaczne 😋. Natomiast jeśli nie przepadacie zbytnio za czosnkiem, pomińcie go w swojej liście składników. Bez niego też będzie pysznie !
Zapraszam też po inne przepisy na jajka:
Różowe jajka faszerowane
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 upieczony burak
- 1 mały ząbek czosnku
- 2 łyżki pokrojonej w kostkę fety
- 1 łyżka majonezu
- pieprz
- kiełki rzodkiewki
Wykonanie:
Czosnek przeciskamy przez praskę. Z jajek wyjmujemy żółtka, wkładamy je do miski, dorzucamy pokrojonego w kostkę buraka, fetę, majonez, sól i pieprz. Wszystko blendujemy na gładką masę. Wypełniamy nią połówki jajek. Jajka posypujemy kiełkami.
Cudne!
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńCudne!
OdpowiedzUsuń