Pasta z bobu z białym serem
Obiecuję, że to już przedostatni przepis z bobem 😀. Jeszcze mam w planie pierogi z bobem i finito na ten sezon z tymi pysznymi zielonymi fasolkami ! Bób jak zwykle ugotowałam na parze, według mnie taki jest najlepszy i najsmaczniejszy. Do pasty dodałam biały ser z wiaderka. Od pewnego czasu używam głównie Mojego Ulubionego z Wielunia - i nie jest to wpis sponsorowany 😊. Ser jest produkowany tylko z dodatkiem kultur bakterii, bez żadnych dodatków. Jest gęsty i kremowy. Doskonały też do dań na ciepło. Jak znajdziecie go w sklepie, koniecznie wypróbujcie.
Bób na blogu:
Pasta z bobu z serem
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:
- 500 g ugotowanego i obranego bobu
- 4 łyżki białego mielonego sera
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- oliwa EV do smaku
Wykonanie:
Bób wrzucamy do miski, rozgniatamy go widelcem. Możemy go też zblendować, ale ja wolę, jak są wyczuwalne kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy go do bobu wraz z serkiem. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i kilka kropel oliwy.
Komentarze
Prześlij komentarz