Piernikowa kawa latte
Świąteczna piernikowa kawa latte do świątecznego ciacha w rodzinnym gronie ? Zdecydowanie jestem na tak! A do tego kieliszeczek likieru piernikowego własnej roboty. Ale oczywiście nie musimy z tą kawą czekać aż do świąt. Narobiłam sobie smaku i chyba zaraz pójdę do kuchni i sobie przyrządzę taką kawusię. Do czego i Was serdecznie zachęcam!
Piernikowa kawa latte
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 2 łyżeczki syropu piernikowego
- podwójne mocne espresso
- 200 ml spienionego gorącego mleka
Wykonanie:
Do wysokiej szklanki wlewamy syrop piernikowy, następnie delikatnie wlewamy spienione gorące mleko. Na sam koniec wlewamy mocne espresso i długą łyżeczką wszystko mieszamy. Podajemy od razu, żeby kawa nie wystygła.
Doskonale! :-)
OdpowiedzUsuńTeż tak myślę :D.
UsuńŚwietnie wygląda ten przepis.
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
Usuń