Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej)

warzywa-z-granatem

Dziś na blogu kolejny przepis, który został przygotowany zgodnie z zasadami diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej. Duet pod tytułem kwaśna kapusta kiszona i słodki granat jest po prostu idealny. Oczywiście po zakończeniu diety czy postu możemy też przygotować sobie taką pyszną sałatkę. urozmaicając ją o jakieś zdrowe tłuszcze, czyli na przykład oliwę z oliwek extra virgin czy olej rzepakowy tłoczony na zimno.


Tutaj znajdziecie  podstawowe zasady diety warzywno-owocowej, a tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety
Warto też zajrzeć do najnowszej pozycji Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską.

Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej:


Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej)
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:

  • 1,5 szklanki kiszonej kapusty
  • 1/2 średniej czerwonej cebuli
  • 1/2 jabłka
  • sól himalajska lub morska
  • pieprz
  • ocet jabłkowy do smaku
  • garść ziarenek granata
  • posiekana natka



Wykonanie:
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i jabłko obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, a jabłko ścieramy na dużej tarce warzywnej. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, ocet i natkę. Dokładnie mieszamy. Surówkę podajemy posypaną granatem.

Komentarze

  1. Mam książkę Dąbrowskiej ,robiłam post kilka razy i nie spotkałam tam informacji,że można dodać granat.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, można dodać, zgodnie z najnowszą książkę. Informacje na jej temat jest też na blogu. Jest tam zdjęcie z wymienionymi produktami.

      Usuń
  2. obawiasz się ,że granat Cię ,,rozerwie,,?)) od nad!miaru kalorii ?))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz