Zupa krem z marchewki (dieta dr Dąbrowskiej)
Podczas naszej diety z dr Dąbrowską ciągle szukałam nowych smaków i kulinarnych pomysłów. Dosyć często ratowaliśmy się różnego rodzaju zupami, przygotowanymi na bazie wegańskiego wywaru warzywnego. Tym razem jest to zupa krem z marchewki z orientalną nutką, czyli z imbirem i kuminem. Zupa jest pyszna i sycąca. Serdecznie Was zachęcam do jej przygotowania, na pewno będzie Wam smakować!
Tutaj znajdziecie podstawowe zasady diety warzywno-owocowej, a tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety.
Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej:
Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej:
- młodą kapustę z koperkiem
- leczo wegańskie
- wegański wywar warzywny
- zupę z kiszonych ogórków
- sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem
- sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem
- surówkę z kiszonej kapusty z granatem
- surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem
- spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym
- kalafior w pikantnym sosie pomidorowym
- wegańską kalafiornicę
- frytki z dyni piżmowej
- wegański bigos
- wegańskie burgery z kalafiora
- grillowaną cukinię z warzywami po grecku
- zakwas z buraków
- sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem
- sok z kiszonych buraków
- zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą
- zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem
- zielony koktajl z grejpfrutem
- wegańską szarlotkę
Zupa krem z marchewki (dieta dr Dąbrowskiej)
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 1,5 litra wegańskiego wywaru warzywnego
- 3 spore marchewki
- 1 łyżeczka posiekanego świeżego imbiru
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- wędzona papryka do smaku
- 1 łyżeczka kuminu
- pieprz
- sól
- natka pietruszki do posypania
Wykonanie:
Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wywar wraz z warzywami wlewamy do garnka, dodajemy marchewkę i gotujemy, aż warzywo będzie miękkie. Dodajemy imbir i pozostałe przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie blendujemy na jednolita masę. Zupę podajemy posypaną natką.
Komentarze
Prześlij komentarz