Koktajl z marchewki, jabłka, grejpfruta i imbiru (dieta dr Dąbrowskiej)
Dziś zapraszam Was na kolejny przepis na koktajl, który można przygotować podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Jak już pisałam poprzednio, to bardzo fajny pomysł na zdrowe i sycące śniadanie. Po zakończonej diecie i na tak zwanym wychodzeniu, możemy dodać do niego także inne owoce, które podczas diety nie są dozwolone.
Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie podstawowe zasady diety warzywno-owocowej.
Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety.
- Zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą
- Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem
- Zielony koktajl z grejpfrutem
Koktajl z marchewki, jabłka, grejpfruta i imbiru (dieta dr Dąbrowskiej)
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 2 marchewki
- 1 jabłko
- 1/2 obranego grejpfruta
- 1 cm kawałek świeżego imbiru
- woda minerlana
Wykonanie:
Marchewki obieramy. Jabłko bardzo dokładnie myjemy, usuwamy z niego gniazdka nasienne. Imbir obieramy ze skórki skrobiąc go łyżeczką. Wszystkie składniki kroimy na mniejsze części, wrzucamy do blenedera, dodajemy około szklanki wody i bardzo dokładnie blendujemy.
Ja lubię gęste koktajle, ale jeśli wolicie rzadszy napój dolejcie do niego więcej wody.
Przepyszny!
OdpowiedzUsuńI zdrowy :)
Usuń