Suszone pomarańcze, cytryny, mandarynki i limonki
Suszone plasterki pomarańczy |
Pewnie nie tylko mnie zapach obieranych pomarańczy czy mandarynek kojarzy się zawsze z świątecznym nastrojem, kuchenną krzątaniną, pieczeniem pierniczków i ubieraniem choinki. Ale cytrusy to nie tylko zapach, to również smak i aromat, który towarzyszy nam w różnych daniach. To także piękna świąteczna, i nie tylko, dekoracja.
Jednym ze sposobów wykorzystania aromatycznych pomarańczy, cytryn czy mandarynek to ich wysuszenie. Potem możemy ich użyć ozdobienia naszych świątecznych ciast, do przyrządzenia zimowej herbaty, czy też do dekoracji. Pięknie się prezentują powieszone na choince, lub jako dekoracja świątecznego stołu.
Zobaczcie jak prosto jest przygotować suszone pomarańcze, cytryny, mandarynki i limonki, a podczas ich suszenia darmowa aromaterapia zapewniona jest w 100%.
Suszone pomarańcze, cytryny, mandarynki i limonki
Czas przygotowania: 15 minut + czas suszenia
Składniki:
- 2 pomarańcze
- 2 cytryny
- 2 limonki
- 2 mandarynki
- cukier
Wykonanie:
Bardzo profesjonalny, ciekawy blog. Pozdrawiam! Kamil
OdpowiedzUsuńBardzo mi milo, dzięki :)
UsuńPrzez ile czasu można przechowywać ususzone owoce? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń