Curry z ciecierzycą i jarmużem
Dziś rano przymroziło i sypnęło śniegiem. Jutro już grudzień, zima coraz bliżej, pora więc na dobrze rozgrzewające danie. Curry z ciecierzycą i jarmużem będzie idealne. Mamy tu imbir, chili i żółtą pastę curry, no i mnóstwo warzyw. Jeśli lubicie ostrzejsze dania możecie dodać czerwoną lub zieloną pastę. To sycący i aromatyczny obiad lub kolacja. Zróbcie koniecznie, wspaniale Was rozgrzeje!
Po więcej dań z brokułem zajrzyj tutaj → dania z brokułem w roli głównej.
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
Curry z ciecierzycą i jarmużem |
- 1 spora cebula
- 1/2 papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 3 listki kafiru
- 1 łyżeczka posiekanego imbiru
- 1 marchewka
- szklanka ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki)
- szklanka ugotowanej fasolki szparagowej
- szklanka różyczek brokuła
- 1/2 małej cukinii
- 2 garści pokrojonego jarmużu
- 1 łyżeczka żółtej pasty curry
- 1 puszka mleczka kokosowego 400 ml
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
Wykonanie:
Komentarze
Prześlij komentarz