Kokosowa gryczanka z owocami i orzechami
Nic tak nam nie poprawi humoru, jak dobrze zaczęty dzień. A dobrze zaczęty dzień, to taki, który będzie zwieńczony pysznym zdrowym i pożywnym śniadaniem. Dziś mam dla Was taki właśnie przepis, który tym razem jest w 100% wegański. Do jego przygotowania wykorzystałam domowe "mleko" roślinne, ale Wy oczywiście możecie użyć tego sklepowego. Do tego Wasze ulubione owoce - ja przy okazji czyszczę lodówkę i do mojej gryczanki dodałam zamrożone latem owoce.
Kulinarne inspiracje
Na blogu znajdziecie też inne inspiracje na zdrowe śniadania:
- Wegańska kokosowa owsianka z owocami i orzechami
- Jesienne śniadanie-płatki żytnie z jogurtem i owocami
- Bananowe smoothie z burakiem
- Wegańska kokosowa owsianka z owocami
- Pomarańczowy wegański budyń jaglany
- Letnie owocowe śniadanie
- Nocna owsianka z owocami lata
- Kokosowa jesienna owsianka
- Owsianka z masłem orzechowym
Kokosowa gryczanka z owocami i orzechami |
Kokosowa gryczanka z owocami i orzechami
Czas przygotowania: 30 minutProporcje dla 1 osoby
Składniki:
- 1 szklanka "mleka" kokosowego
- 5 łyżek płatków gryczanych
- 1 łyżeczka miodu
- mrożony agrest
- mrożona czerwona porzeczka
- kostki świeżego ananasa
- plasterki khaki
- orzechy pekan
- czarny sezam
Wykonanie:
Do garnuszka wlewamy "mleko" i wsypujemy płatki. Podgrzewamy na małym ogniu, aż do zagotowania. Odstawiamy na chwilę do przestudzenia. Dodajemy miód i mieszamy. Gryczankę przekładamy do miski, ozdabiamy owocami i orzechami, posypujemy sezamem.
Komentarze
Prześlij komentarz