Pasta buraczana z czerwoną fasolą (wegańska)
Pasta buraczana z czerwoną fasolą, to idealne smarowidło na kanapkę, dla tych, którzy nie jadają mięsa, albo dla tych, którzy akurat mają ochotę na coś lżejszego. W skład pasty wchodzi gotowany lub pieczony burak i czerwona fasola oraz świeży czosnek. Robi się ją w kilka minut, po prostu wystarczy zmiksować wszystkie składniki i gotowe!
Kulinarne inspiracje
Na blogu znajdziecie także inne przepisy na pasty:
- Ajvar (ajwar) bałkańska pasta warzywna
- Zielony hummus, pasta z bobu
- Pesto z kolendry
- Pasta z bobu z białym serem
- Pasta łososiowa z kaparami
- Guacamole, pasta z awokado
- Pasta z łososia
- Hummus, pasta z cieciorki
- Pasta z tuńczyka
- Pasta z tuńczykiem i oliwkami
- Mutabal, pasta z bakłażana
- Pasta z bobu z miętą
- Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną
- Pasta z bobu
Pasta z buraka z czerwoną fasolą (wegańska) |
Pasta buraczana z czerwoną fasolą (wegańska)
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 duży ugotowany burak, ok. 200 g
- 1 duży ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek EV
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Wykonanie
Czosnek obieramy, do blendera wkładamy wszystkie składniki pasty, dokładnie blendujemy. Wkładamy do lodówki na 60 minut.
wygląda bardzo zachęcająco ♥chętnie skorzystam z przepisu, bo uwielbiam wszelkie kanapkowe smarowidła ;)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam :)
Usuń