Pasta buraczana z czerwoną fasolą (wegańska)

czerwona-pasta-z-buraka

Pasta buraczana z czerwoną fasolą, to idealne smarowidło na kanapkę, dla tych, którzy nie jadają mięsa, albo dla tych, którzy akurat mają ochotę na coś lżejszego. W skład pasty wchodzi gotowany lub pieczony burak i czerwona fasola oraz świeży czosnek. Robi się ją w kilka minut, po prostu wystarczy zmiksować wszystkie składniki i gotowe!

Kulinarne inspiracje


Na blogu znajdziecie także inne przepisy na pasty:

Pasta z buraka z czerwoną fasolą (wegańska)


Pasta buraczana z czerwoną fasolą (wegańska)

Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 duży ugotowany burak, ok. 200 g
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek EV
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Wykonanie
Czosnek obieramy, do blendera wkładamy wszystkie składniki pasty, dokładnie blendujemy. Wkładamy do lodówki na 60 minut.



Komentarze

  1. wygląda bardzo zachęcająco ♥chętnie skorzystam z przepisu, bo uwielbiam wszelkie kanapkowe smarowidła ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz