Gofry z cukinii z chorizo
Dziś zapraszam Was na pyszne gofry, tym razem w wersji wytrawnej. Ale to nie wszystko, ponieważ w środku znajdziecie także cukinię i żółty ser. Powiem Wam, że to bardzo pyszny pomysł. Na wierzch damy jeszcze trochę pokruszonej fety i gotowe.
Gofry z cukinii z chorizo najlepiej smakują tuż po upieczeniu. Natomiast jeśli wystygną możemy je po prostu podgrzać w tosterze. To super patent, będą wtedy chrupiące i gorące.
Gofry z cukinii z chorizo |
Gofry z cukinii z chorizo
Czas przygotowania: 40 minutSkładniki:
- 400 g młodej cukinii
- 1 jajko
- 3 łyżki startego twardego sera
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ok. 1/2 szklanki zimnej wody
- szczypta soli
- plasterki kiełbasy chorizo
- pokruszony ser feta
Wykonanie:
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kładziemy na sitku i solimy. Po 10-15 minutach cukinię dokładnie odciskamy z nadmiaru płynu.
Na każdym układamy plasterki chorizo i posypujemy pokruszonym serem. Od razu podajemy.
Komentarze
Prześlij komentarz