Sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą
Na świąteczny stole nie może zabraknąć różnego rodzaju sałatek. Oczywiście królową jest klasyczna sałatka jarzynowa. U nas na Wielkanoc pojawia się też sałatka z kukurydzą i ananasem lub sałatka szwajcarska. Natomiast dziś mam kolejną propozycję, tym razem dla wielbicieli selera konserwowego.
W środku znajdziemy również żółty ser, a żeby sałatka nie była zbyt ciężka, majonez wymieszałam z jogurtem naturalnym. Do tego posiekana świeża natka i jest pysznie.
Mam nadzieję, że sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą Tobie też przypadnie do gustu.
Po więcej kulinarnych inspiracji i codziennych relacji zapraszam Cię na mój profil na IG, kliknij i zaobserwuj → www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/
Sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą |
Sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 1 słoik konserwowego selera
- 1 puszka kukurydzy
- 50 g żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki naturalnego gęstego jogurtu
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- czarny pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Wykonanie
- Seler i kukurydzę odcedź.
- Ser pokój w kostkę.
- Przełóż do miski, następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
- Na koniec posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz