Wielkanocna sałatka z selerem i jajkami
Dziś w ramach świątecznych inspiracji na bloga wjeżdża pyszna i bardzo prosta sałatka. Wielkanocna sałatka z selerem i jajkami, to kilka podstawowych składników, które zawsze mamy w spiżarni. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane i zapewniam Was, że będzie smakować zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Serdecznie ją Wam polecam!
Po więcej kulinarnych inspiracji i codziennych relacji zapraszam Cię na mój profil na IG, kliknij i zaobserwuj → www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/
Wielkanocna sałatka z selerem i jajkami |
Wielkanocna sałatka z selerem konserwowym i jajkami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 1 słoik konserwowego selera
- 1 puszka kukurydzy
- 50 g żółtego sera
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki naturalnego gęstego jogurtu
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- czarny pieprz
- 1 łyżka posiekanego koperku
Wykonanie:
Seler
i kukurydzę odcedzamy. Ser i jajka kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do
miski. W szklance mieszamy majonez, jogurt, sok z cytryny i przyprawy. Przelewamy do miski i dokładnie wszystko mieszamy. Przed podaniem posypujemy koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz