Wielkanocna sałatka z selerem i jajkami

zolta-kukurydza-ser-w-kostkach
 

Dziś w ramach świątecznych inspiracji na bloga wjeżdża pyszna i bardzo prosta sałatka. Wielkanocna sałatka z selerem i jajkami, to kilka podstawowych składników, które zawsze mamy w spiżarni. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane i zapewniam Was, że będzie smakować zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Serdecznie ją Wam polecam!

Po więcej kulinarnych inspiracji i codziennych relacji zapraszam Cię na mój profil na IG, kliknij i zaobserwuj → www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/
 
 
 
 
 
Wielkanocna sałatka z selerem i jajkami

 

Wielkanocna sałatka z selerem konserwowym i jajkami

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 1 słoik konserwowego selera
  • 1 puszka kukurydzy
  • 50 g żółtego sera
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki naturalnego gęstego jogurtu
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • czarny pieprz 
  • 1 łyżka posiekanego koperku

 

Wykonanie:

Seler i kukurydzę odcedzamy. Ser i jajka kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do miski. W szklance mieszamy majonez, jogurt, sok z cytryny i przyprawy.  Przelewamy do miski i dokładnie wszystko mieszamy. Przed podaniem posypujemy koperkiem.


 


Komentarze