Makaronowa sałatka z fetą
Dziś przychodzę do Was z daniem idealnym na panujące za oknem upały. Makaronowa sałatka z fetą i oliwkami ma iście wakacyjny klimat i bez wychodzenia z domu możemy się od razu przenieść z nią do Grecji. Jej przygotowanie zajmie nam w sumie tyle, ile będzie się gotował makaron. Natomiast jeśli temperatura co nieco spadnie, sałatkę możemy też podać na ciepło. Będzie też idealnym dodatkiem do grillowanego mięsa.
Makaronowa sałatka z feta |
Makaronowa sałatka z fetą
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 100 suchego makaronu (u mnie muszelki)
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- 2 garści zielonych oliwek
- 1 plaster fety
- oliwa z oliwek EV
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- oregano
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, przelewamy zimną wodą, odcedzamy. Papryki kroimy w małą kostkę, cebulę w piórka. W misce mieszamy zimny makaron z warzywami i przyprawami. Dodajemy oliwki i fetę. Fetę możemy też od razu pokruszyć.
Komentarze
Prześlij komentarz