Sałatka z kaszą bulgur i fetą
Sałatka z kasza bulgur i fetą |
Na pewno doskonale wiesz, że jakość produktów ma ogromne znaczenie i warto świadomie je wybierać. Tym razem sięgnęłam po produkty ze sklepu ze zdrową żywnością Misiontek.pl, który ma w swojej ofercie olbrzymią ilość produktów spożywczych. Na jego wirtualnych półkach znajdziecie mnóstwo wspaniałej żywności ze zdrowymi i sprawdzonymi składami, a także eko drogerię. Nie kupisz tu produktów z konserwantami, sztucznymi barwnikami, czy innymi składnikami niewskazanymi z punktu widzenia zdrowia. Szczególnie polecane są tu produkty ekologiczne, wyprodukowane w etyczny sposób, zgodnie z zasadami fair trade.
Sklep Misiontek powstał z myślą o osobach, które mają świadomość tego, że jesteś tym co jesz. Dbają o swoje zdrowie i o prawidłowy rozwój, a także dietę swoich dzieci, oraz poszukują dobrej jakościowo zdrowej żywności dla całej rodziny.
Z kodem gatita5 macie 5% rabatu na zakupy w sklepie 💓.
Sałatka z kasza bulgur i fetą
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 1/2 szklanka suchej kaszy bulgur bio
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy bio
- 1 mała czerwona papryka
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 mały podłużny ogórek
- 1 plaster fety
- 2 łyżki ziarenek słonecznika bio
- 2 łyżki pestek dyni
- 1 duży ząbek czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek EV bio
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- świeże oregano
Wykonanie
- Kaszę wsyp do garnuszka, zalej szklanką wody, odstaw na 10 minut. Gotuj przez 5 minut, odcedź i przelej zimną wodą, zostaw do odsączenia na sitku.
- Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę, cebulę w piórka. Czosnek przeciśnij przez praskę,
- Pestki słonecznika i dyni upraż na suchej patelni.
- Do miski wrzuć bulgur, ciecierzycę, wszystkie warzywa i pestki. Dodaj oliwę, sok z cytryny i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
- Na wierzchu połóż fetę w kawałku, możesz ją także pokruszyć.
Komentarze
Prześlij komentarz