Janginizacja, wekowanie bez cukru - Gatita w Pytaniu na Śniadanie
Tym razem w porannym programie Pytanie na Śniadanie rozmawialiśmy o wekowaniu owoców bez cukru. Znasz taką metodę? To bardzo prosty sposób na zamykanie owoców w słoiku bez dodawania cukru, ale z dodatkiem soli.
Natomiast jeśli masz ochotę poczytać więcej o janginizacji, to kliknij tutaj → janginizacja owoców. Przygotowałam specjalny wpis na blogu na ten temat.
Janginizacja, wekowanie bez cukru - Gatita w Pytaniu na Śniadanie
Muszę przyznać, że to bardzo zdrowy i prosty sposób na przetwory z owoców. Ważne jest, aby janginizować tylko i wyłącznie dojrzałe owoce, które zawierają dużo fruktozy, czyli naturalnego cukru. Taki dżem z malin czy brzoskwiń będzie idealnym dodatkiem do ciast, deserów, porannych owsianek, koktajli czy naleśników lub gofrów.
Zostawiam Ci link do tego odcinka:
https://pytanienasniadanie.tvp.pl/61800422/wekowanie-bez-cukru
Komentarze
Prześlij komentarz