Przetwory i przyprawy


Przetwory i przyprawy

Przetwory
Marmolada z aronii z jabłkami
Antonówki na zimę
Konfitura agrestowa
Skórka pomarańczowa w syropie
Kompot z mirabelek
Dżem z mirabelki z kardamonem
Domowy syrop miętowy
Syrop bazyliowy

Dżem rabarbarowy
Syrop z kwiatów czarnego bzu
Dżem truskawkowy z rabarbarem
Konfitura z aronii i śliwek
Dżem z borówki amerykańskiej
Konfitura wiśniowo-rabarbarowa z kardamonem
Granola, pomarańczowe musli z żurawiną

Komentarze

  1. Ajwar to smak mojego dzieciństwa, nie jestem pewna czy Babcia tak to nazywała i czy w ogóle wiedziała, że ma to taką nazwę, ale ze świeżym pieczywem to było coś wspaniałego.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja go uwielbiam, niezależnie od tego jak się nazywa :).

      Usuń
  2. Domowa harissa to doskonały dodatek do wielu dań. Ciężko tak naprawdę znaleźć coś do czego nie można by jej użyć. Ja dodaję do zapiekanek z szynką, serem i pieczarkami i jest to poezja kulinarna! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo przydał mi się przepis na ogórki małosolne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za Twoją stronę i oby tak dalej!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło czytać Twoje słowa, dziękuję. Teraz będziesz robił małosolne?

      Usuń

Prześlij komentarz