Przetwory i przyprawy
Przetwory
Przecier pomidorowy na zimę
Ogórki małosolne kiszone na sucho
Kiszone pomidory
Ogórkowa sałatka na zimę
Jak zrobić ogórki małosolne
Sok z kiszonych buraków
Domowa harissa, ostra pasta z chili
Suszone grzyby
Ajwar
Aromatyczne suszone jabłka
Zapasy na zimę: mrożona fasolka
Konfitura z czerwonej cebuli
Bakłażany w adżice
Pure z pieczonych buraków
Suszony rabarbar
Suszone pomidory w oliwie z ziołami
Ogórki małosolne kiszone na sucho
Kiszone pomidory
Ogórkowa sałatka na zimę
Jak zrobić ogórki małosolne
Sok z kiszonych buraków
Domowa harissa, ostra pasta z chili
Suszone grzyby
Ajwar
Aromatyczne suszone jabłka
Zapasy na zimę: mrożona fasolka
Konfitura z czerwonej cebuli
Bakłażany w adżice
Pure z pieczonych buraków
Suszony rabarbar
Suszone pomidory w oliwie z ziołami
Przetwory na słodko
Marmolada z aronii z jabłkami
Antonówki na zimę
Konfitura agrestowa
Skórka pomarańczowa w syropie
Kompot z mirabelek
Dżem z mirabelki z kardamonem
Domowy syrop miętowy
Syrop bazyliowy
Dżem rabarbarowy
Syrop z kwiatów czarnego bzu
Dżem truskawkowy z rabarbarem
Konfitura z aronii i śliwek
Dżem z borówki amerykańskiej
Konfitura wiśniowo-rabarbarowa z kardamonem
Granola, pomarańczowe musli z żurawiną
Antonówki na zimę
Konfitura agrestowa
Skórka pomarańczowa w syropie
Kompot z mirabelek
Dżem z mirabelki z kardamonem
Domowy syrop miętowy
Syrop bazyliowy
Dżem rabarbarowy
Syrop z kwiatów czarnego bzu
Dżem truskawkowy z rabarbarem
Konfitura z aronii i śliwek
Dżem z borówki amerykańskiej
Konfitura wiśniowo-rabarbarowa z kardamonem
Granola, pomarańczowe musli z żurawiną
Konfitura pomarańczowa z imbirem i goździkami
Konfitura pomarańczowa z kardamonem
Konfitura cytrynowa z cynamonem
Konfitura pomarańczowa z kardamonem
Konfitura cytrynowa z cynamonem
Ajwar to smak mojego dzieciństwa, nie jestem pewna czy Babcia tak to nazywała i czy w ogóle wiedziała, że ma to taką nazwę, ale ze świeżym pieczywem to było coś wspaniałego.
OdpowiedzUsuńJa go uwielbiam, niezależnie od tego jak się nazywa :).
UsuńDomowa harissa to doskonały dodatek do wielu dań. Ciężko tak naprawdę znaleźć coś do czego nie można by jej użyć. Ja dodaję do zapiekanek z szynką, serem i pieczarkami i jest to poezja kulinarna! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDokładnie tak, też ją uwielbiam :).
UsuńBardzo przydał mi się przepis na ogórki małosolne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za Twoją stronę i oby tak dalej!
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło czytać Twoje słowa, dziękuję. Teraz będziesz robił małosolne?
Usuń