Kaczucha, czyli garnek rzymski
Kaczucha, czyli garnek rzymski
Wczoraj dostałam przesyłkę z Węgierskiego sklepu. Postanowiłam powiększyć swoje doświadczenia kulinarne o pieczenie w rzymskim garnku. A poza tym idzie wiosna, więc pora odtłuścić co nieco nasze dania !
Trochę czytałam jaki garnek najlepiej wybrać, ale jak wiadomo ile osób tyle opinii :-))).
W końcu wybrałam taki z kaczuchą i z glazurowanym dołem.
Teraz pora na to, aby coś upichcić, na pierwszy ogień chyba pójdzie kurczak w warzywach.
A Wy macie jakieś doświadczenia z garnkiem rzymskim ?
Podrzucicie jakieś fajne przepisy ?
no a ja się zastanawiałam co to za ustrojstwo a to gliniany garnek i w dodatku mam takowy na stanie :D
OdpowiedzUsuńKochana, to bardzo fajne ustrojstwo ! Koniecznie bierz się do gotowania :-)
Usuń