Szpinakowe pesto
Świeży szpinak kusił mnie wczoraj soczystą zielenią na bazarze :-). A ponieważ lubię mieć w lodówce jakiś sos "na szybko" do makaronu, padło na pesto !
Składniki:
5 dużych garści liści szpinaku, bez łodyżek
3 ząbki czosnku
4 łyżki ziaren słonecznika
4 łyżki oliwy z oliwek EV
4 łyżki starego twardego sera typu parmezan
sól, pieprz
Wykonanie:
Szpinak płuczemy i osuszamy. Wszystkie składniki blendujemy razem. I już :-).
Smacznego !
takiego pesto nie robiłam:) fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńJest pyszne ! Chwila moment i jest gotowe !
UsuńSuper, zdrowo, pysznie czyli idealnie jak dla mnie:-)
OdpowiedzUsuńSerdecznie polecam :-)
UsuńCiekawe.
OdpowiedzUsuń