Mrożony jogurt truskawkowy
Przepis wypatrzony na blogu Crispy Biscuits. Wymarzony sposób na schłodzenie się w te upalne dni. Przepis nie wymaga dużo pracy, a efekt końcowy boski !
Składniki na 2 porcje
200 g truskawek
180 g jogurtu naturalnego
60 g śmietanki 30%,
2 łyżki cukru
Wykonanie:
Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę.
Następnie przelewamy do pojemnika, przykrywamy i wkładamy do zamrażarki. Po półtorej godzinie miksujemy. Powtarzamy tę czynność po kolejnych 2 godzinach. Mrozimy kolejne półtorej godziny. Miksowanie jogurtu ma zapobiec powstawaniu kryształków lodu. Jogurt podajemy z pokrojonymi truskawkami.
świetny pomysł na upalne dni:)
OdpowiedzUsuńOj tak :D
UsuńNie wiem czy drugiego miksowania bym doczekała :D
OdpowiedzUsuńEmuś, trzeba być twardym :D
Usuń