Sos feta
Dzisiaj kolejny sos do kolekcji, tym razem na bazie sera feta. Przepis pochodzi ze strony Lepszy smak, jednak troszeczkę go zmodyfikowałam. Sos ma fantastyczny smak, pasuje zarówno do dan z grilla, jak i do warzyw.
Składniki:
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
100 g fety
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek EV
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka posiekanej bazylii
Wykonanie:
W blenderze miksujemy wszystkie składniki, oprócz bazylii, na gładką masę. Następnie dodajemy do sosu bazylię i mieszamy.
Mmmmm, znając mnie, gdybym miała taki sos, lałabym go do wszystkiego! Absolutnie mój typ!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
Zapewniam Cię ! Nadaje się do wszystkiego ! :D
UsuńJuż mi się podoba, uwielbiam takie smaki :D
OdpowiedzUsuń