Lody jogurtowo-truskawkowe
Mąż sprezentował mi maszynkę do robienia lodów, więc sprzęt nie może się kurzyć ! Dziś na tapecie lody truskawkowe na jogurcie, z przepisu Plate of joy. Serdecznie polecam !
Składniki:
- 250 g truskawek
- 10 łyżek cukru
- 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 150 g śmietany kremówki 30%
Wykonanie:
Truskawki myjemy i obieramy, wkładamy do miski, zasypujemy cukrem i blendujemy. Następnie dodajemy do nich jogurt i mieszamy.
W osobnym pojemniku ubijamy kremówkę na sztywno, i później dodajemy ją do masy truskawkowo-jogurtowej. Delikatnie mieszamy i przelewamy do maszynki do lodów, która była uprzednio odpowiednio zmrożona.
Dalej postępujemy zgodnie ze wskazówkami producenta maszynki.
Muszę je mieć! Podziel się, proszę!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
Daria, niestety... już zeżarte :-)))))
Usuń