Jajka faszerowane pastą łososiową
Karnawał zbliża się powoli ku końcowi. Lada moment ostatnia karnawałowa sobota, a później ostatki. Dlatego moja dzisiejsza propozycja to szybka i prosta imprezowa przekąska. Można ją przygotować dzień wcześniej, należny wtedy jednak pamiętać o tym, żeby jajka dokładnie przykryć folią spożywczą, żeby farsz nam nie wysechł. Jeśli lubcie koperek, to można go też dodać bezpośrednio do farszu.
Jajka faszerowane pastą łososiową
Składniki:
100 g wędzonego łososia
6 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki majonezu
sok 1/2 cytryny
sól
pieprz
koperek
Wykonanie:
Jajka przekrawamy na pół, delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i razem z żółtkami, majonezem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny blendujemy. Gotowy farsz przekładamy do rękawa lub dekoratora zakończonego tylką z dużą gwiazdką i wypełniamy białka. Jeśli nie posiadamy dekoratora jajka napełniamy po prostu przy pomocy łyżeczki. Ozdabiamy koperkiem.
100 g wędzonego łososia
6 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki majonezu
sok 1/2 cytryny
sól
pieprz
koperek
Wykonanie:
Jajka przekrawamy na pół, delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i razem z żółtkami, majonezem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny blendujemy. Gotowy farsz przekładamy do rękawa lub dekoratora zakończonego tylką z dużą gwiazdką i wypełniamy białka. Jeśli nie posiadamy dekoratora jajka napełniamy po prostu przy pomocy łyżeczki. Ozdabiamy koperkiem.
bardzo ładnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńeleganckie bardzo. Chętnie zrobię taką pastę, niekoniecznie do jajek :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika