Jajka faszerowane pastą krabową
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dzisiaj propozycja na prostą pastę do faszerowania jajek, na bazie paluszków krabowych. Wielkanocne jajka możemy tez urozmaicić innymi farszami, na przykład pastą z tuńczykiem lub
pastą łososiową,. Na blogu znajdziecie też przepis na jajka faszerowane pastą łososiową. Wielkanocne menu nie może być przecież nudne !
Jajka faszerowane pastą krabową
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 125 g paluszków krabowych
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- szczypta pieprzu cayenne
- szczypiorek
Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół i wyjmujemy z nich żółtka. Do miski wkładamy rozdrobnione paluszki krabowe, majonez, jogurt i przyprawy. Wszystko blendujemy do uzyskania w miarę gładkiej masy. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą tylką w kształcie gwiazdki lub do dekoratora i napełniamy nim połówki jajek. Jeśli nie mamy dekoratora farsz możemy po prostu wykładać łyżeczką.
ciekawy pomysł na pastę:)
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają! ładnie podane.
OdpowiedzUsuńBardzo dobry pomysł z tymi paluszkami krabowymi :)
OdpowiedzUsuńA na dodatek fajny akcent kolorystyczny :-)
Usuńuwielbiam faszerowane jajka :)
OdpowiedzUsuńPrawda, że to wdzięczny materiał kulinarny ? :-)
Usuń