Klasyczna pasta jajeczna
Dziś na śniadanie polecam klasyczną i najprostszą pastę jajeczną, bez zbędnych dodatków tylko ze szczypiorkiem. Pastę lekko odchudziłam i majonez wymieszałam pół na pół z jogurtem naturalnym. Mnie ta pasta zawsze kojarzy się z dzieciństwem, wakacjami i babciną kuchnią. Babcia smarowała mi pajdę chleba pastą jajeczną i można było lecieć z nią na podwórko :-). To były piękne czasy !
Klasyczna pasta jajeczna
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki naturalnego jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki musztardy
- posiekany szczypiorek
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek. Następnie drobno je siekamy. Ja pomagam sobie takim urządzeniem do krojenia jajek w plasterki, raz układam jajko w poprzek, potem wzdłuż i jeszcze raz w poprzek. Dodajemy pozostałe składniki pasty. Dokładnie mieszamy i gotowe !
Komentarze
Prześlij komentarz