28 maja na zaproszenie Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych programu QMP - Wołowina zawsze dobra. Warsztaty poprowadził ekspert programu Grzegorz Łapanowski, a wspólnie z nami gotował między innymi zwycięzca pierwszej edycji Top Chefa Martin Gimenez Castro. Warsztaty odbyły się restauracji Boathouse w Warszawie.
Warsztaty QMP Dobra wołowina z Grzegorzem Łapanowskim
Podczas warsztatów zostało nam przedstawione nowe oblicze wołowiny QMP przygotowane według wyśmienitych przepisów z całego świata. Został nam również rozszyfrowany skrót QMP, co oznacza Quality Meat Program, czyli system certyfikacji mięsa wołowego stworzony aby wspierać produkcję dobrego mięsa wołowego. Wołowina ta jest pozyskiwana ze specjalnie wyselekcjonowanych ras bydła, hodowanych z myślą o mięsie kulinarnym.
A poniżej fotorelacja z naszego warsztatowego menu:
|
Grillowany rostbef z risotto z pęczakiem i serem roquefort |
|
Fajitas chimichuri |
|
Rostbef z masłem miso i pieczonym czosnkiem |
|
Curry domowe z karkówki |
|
Stir fry sezamowe |
|
Polędwica wołowa z pure z topinambura i grillowanymi szparagami i koprem włoskim |
|
Uczestnicy warsztatów |
Było pysznie!
OdpowiedzUsuńMam nadzieję,że do zobaczenia.
Oj, zazdroszczę Ci jak cholera! Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńWszystko przed Tobą :). Będę pamiętać !
Usuń