|
Tatar z górnej zrazowej z piklowanymi warzywami |
Dziś na blogu krótka relacja z Lekcji gotowania z wołowiną QMP, którą poprowadził Grzegorz Łapanowski, ambasador programu Dobra wołowina QMP, a w której miałam ogromną przyjemność uczestniczyć.
Lekcja gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim
W ubiegły wtorek 26 sierpnia wzięłam udział w "Lekcji gotowania z wołowiną". Była to nagroda w konkursie zorganizowanym przed Dobrą wołowinę, i to nagroda nie byle jaka, bo na 5 uczestników lekcji przypadało 3 kucharzy pod przewodnictwem Grzegorza Łapanowskiego.
Program QMP Dobra wołowina ma na celu zachęcenie konsumentów to spożywania mięsa dobrej jakości, wyprodukowanego zgodzenie z zasadami Quality Meat Program, pierwszego krajowego systemu jakości mięsa wołowego.
Muszę przyznać, że popołudnie i wieczór były bardzo pracowite, przygotowaliśmy 6 wyśmienitych dań, oczywiście z wołowiną QMP w roli głównej. Przy okazji nauczyliśmy się kilku profesjonalnych trików, bardzo pomocnych przy codziennym gotowaniu. Osobiście bardzo mi przypadło do gustu przełamywanie polskich smaków orientalną nutą dodatków.
Na pewno niebawem na blogu pojawi się kilka dań inspirowanych wtorkowymi warsztatami, a tym czasem zapraszam na krótką relację fotograficzną.
|
Chili con carne z łaty wołowej z salsą i pieczonymi pomidorami |
|
Klasyczny steak z antrykotu z masłem miso |
|
Beef bourgunion z karkówki z pure z fioletowych ziemniaków |
|
Stir fry ze skrzydła wołowego z pęczakiem |
|
Długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli |
wspaniała relacja :) miło było Cie poznać :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i wzajemnie :-)
UsuńMam nadzieje, do zobaczenia.
Ależ apetycznie wszystko wygląda:)
OdpowiedzUsuńAniu, wszystko było rewelacyjne :-)
Usuń