Świeży sok jabłkowo-marchewkowy z granatem i mandarynką
Tradycji musiało stać się zadość ... Każdy ma jakieś noworoczne postanowienia, mam i ja, szczególnie po tym jak po świętach weszłam na wagę. Pewnie i Wy tak macie, że po świętach, kiedy to sobie popuszczamy pasa i jemy dużo pyszności, nagle okazuje się, że spodnie lub spódnica zbiegły się nam w pasie :-). Postanowiłam więc troszkę odchudzić moją dietę, a także zacząć pić świeże soki. Odkurzyłam moją sokowirówkę i do dzieła !
Świeży sok jabłkowo-marchewkowy z granatem i mandarynką
Proporcje na 1 szklankę ok. 250 ml
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki:
- 1 duża marchewka
- 1 małe jabłko
- 1/2 owocu granatu
- 2 mandarynki
Wykonanie:
Marchewkę obieramy i kroimy na 4 mniejsze części. Jabłko dobrze myjemy, kroimy na ćwiartki i oczyszczamy z gniazdek nasiennych. Nie obieramy ze skórki, ponieważ właśnie pod nią znajduje się dużo witamin.
Mandarynkę dokładnie myjemy i obieramy. Granat kroimy na pół i wyłuskujemy z niego nasionka.
Wszystkie składniki wkładamy do sokowirówki i wyciskamy z nich sok.
Pijemy od razu, wtedy sok jest najbardziej wartościowy.
Taki swiezutki soczek naklepszy.
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie :-).
Usuń