Zielony koktajl z kiwi i selerem naciowym
Dziś na blogu pojawia się wpis zainspirowany książką, o której już wcześniej pisałam na blogu tutaj. "Kuchnia fit" to najnowsza pozycja Konrada Gacy, propagatora zdrowej i lekkiej kuchni.
Na blogu znajdziecie również inne koktajle czy soki ze świeżych owoców i warzyw: sok z kiszonych buraków, koktajl ananasowo-gruszkowo-jabłkowy, świeży sok jabłkowo-marchewkowy z mandarynką i mango.
Gdy za oknem szaro i buro, ożywmy naszą kuchnię i dietę kolorami i witaminami.
Zielony koktajl z kiwi i selerem naciowym
Czas przygotowania: 10 minut
Proporcje na 2 szklanki
Składniki:
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 owoce kiwi
- kawałek zielonego ogórka (ok. 25 cm)
- 1 szklanka wody mineralnej
Wykonanie:
Kiwi i ogórka dokładnie myjemy, a następnie obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Seler naciowy kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa wkładamy do blendera, dolewamy wodę i bardzo dokładnie blendujemy.
Podajemy od razu, ewentualnie przechowujemy prze kilka godzin w lodówce w zamkniętym pojemniku.
bardzo fajny koktajl, lubię takie!
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie :-)
Usuńjaki zdrowy i smaczny!
OdpowiedzUsuńA na dodatek kolor piękny :-)
UsuńBardzo zdrowa propozycja! Ja ostatnio wyciskam w mojej wyciskarce marchew, mango i własnie seler naciowy! ;)
OdpowiedzUsuńTeż super kompozycja :-)
Usuń