Bananowy jogurt z domowym musli i kokosem
Dzisiaj szybki pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie w wykonaniu mojej starszej córki, czyli bananowy jogurt zrobiony na bazie zmiksowanego banana z dodatkiem zbożowego domowego musli i odrobiny kokosowych wiórków dla osłody. Do jogurtu można dodać inne rodzaje musli, na przykład musli kokosowo-rabarbarowe, domowe musli i pomarańczowe musli z żurawiną.
Zboże plus naturalny jogurt ze świeżymi owocami to zdrowy i pożywny początek dnia. Pamiętajmy, że śniadanie to najważniejszy posiłek dla naszego organizmu.
Bananowy jogurt z domowym musli i kokosem
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 1 dojrzały banan
- 3/4 szklanki naturalnego jogurtu
- 3 łyżki musli pięć zbóż
- wiórki kokosowe
Wykonanie:
Banana obieramy, kroimy w plastry, wkładamy do blendera, dodajemy jogurt i dokładnie miksujemy.
Gotowy jogurt przekładamy do miseczki, dodajemy granolę, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Prosto ize smakiem a do tego moje ulubione herbatniki :)
OdpowiedzUsuńTo się wstrzeliłam :-).
Usuńprosto i pysznie :)
OdpowiedzUsuńTak lubimy najbardziej :-).
Usuń