Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami
Jeszcze rzutem na taśmę na blogu pojawia się ostatni przed Wielkanocą przepis na jajka. Na naszym świątecznym stole zawsze pojawiają się faszerowane jajka w różnych wersjach: z ciecierzycą, z żółtym serem i pomidorami, z pastą krabową i z pastą łososiową. W tym roku pojawi się jeszcze farsz przygotowany na bazie śmietankowego serka i koncentratu pomidorowego.
Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 4 łyżki serka śmietankowego
- 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- rzeżucha
Wykonanie:
Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wkładamy do miski. Ucieramy je lub rozgniatamy widelcem z majonezem. Następnie dodajemy koncentrat, ser śmietankowy i przyprawy. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą tylką w kształcie gwiazdki lub do dekoratora i napełniamy nim połówki jajek. Jeśli nie mamy dekoratora farsz możemy po prostu wykładać łyżeczką. Na wierzchu układamy rzeżuchę.
Jajka jajkami (na pewno pyszne), ale kurki jakie cudne!
OdpowiedzUsuńAniu, dokładnie tak :D.
UsuńPyszna propozycja, a jaki kubeczek kurkowy fajny:-) Agatko, życzę pogodnych, radosnych i smacznych Świąt Wielkiej Nocy!
OdpowiedzUsuńMarzenko, dziękuję bardzo i Tobie też życzę smacznej i radosnej Wielkanocy :).
Usuń