Roladki z bakłażana z kozim serkiem
Roladki z bakłażana z kozim serkiem to idealna lekka przekąska lub lunch. To także doskonała propozycja na imprezę czy też grilla. Szybko się ją przygotowuje i spokojnie można ją zrobić parę godzin wcześniej i przechować w lodówce. Jeśli nie lubicie koziego serka, do przygotowania roladek możecie wykorzystać fetę lub zwykły serek śmietankowy.
Roladki z bakłażana z kozim serkiem
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki:
- 1 duży bakłażan
- 1 opakowanie koziego serka
- pomidorki koktajlowe
- rukola
- oliwa z oliwek EV
- ocet balsamiczny
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki. Smarujemy je oliwą z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej. Odkładamy do przestudzenia.
Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki. Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki pomidorków i kawałek serka. Zwijamy ciasno w roladki i układamy na talerzu.
Przed podaniem delikatnie kropimy oliwą i octem balsamicznym.
Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki. Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki pomidorków i kawałek serka. Zwijamy ciasno w roladki i układamy na talerzu.
Przed podaniem delikatnie kropimy oliwą i octem balsamicznym.
Pychotka :)
OdpowiedzUsuńBakłażan rządzi ;).
Usuń