Jesienne śniadanie
Dziś zapraszam na zdrowe jesienne śniadanie przygotowane na bazie domowego dyniowego musli. Przepis na musli znajdziecie tutaj. Ja szykuję je w słoiczkach, zakręcam i zabieram do pracy. W wersji luksusowej dodaję jogurt grecki, ale jeśli liczycie kalorie dodajcie zwykły jogurt naturalny.
Jesienne śniadanie
Czas przygotowania: 10 minut
Proporcje dla 2 osób
Składniki:
- 300 g naturalnego jogurtu
- mała kiść ciemnych winogron
- ziarenka owocu granatu
- 4 łyżki domowej dyniowej granoli
Wykonanie:
Jogurt wkładamy do miseczek lub słoiczków. Winogrona myjemy i kroimy na pół. Układamy je na jogurcie, następnie posypujemy granolą i ziarenkami granatu.
Jeśli jogurtu nie będziemy jedli od razu, warto włożyć go do lodówki.
Komentarze
Prześlij komentarz