Sałatka z selerem naciowym i surimi
Oto kolejna propozycja na karnawałową imprezę. Sałatka z selerem naciowym i surimi z dodatkiem zielonego groszku, ale pamiętajcie, broń Boże konserwowego. Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu oraz pięknie prezentuje się na talerzu.
Sałatka z selerem naciowym i surimi
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 4 łodygi selera naciowego
- 10 paluszków surimi
- 200 g mrożonego groszku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu
- sok 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Groszek wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut.
Groszek odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Seler kroimy w cienkie plasterki.
Paluszki krabowe kroimy na małe kawałki, wkładamy do miski, dodajemy groszek, seler, majonez, jogurt, sok cytrynowy i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz