Kasza manna na mleku z granatem i czerwoną pomarańczą
Dziś zapraszam na kolejną odsłonę z cyklu zdrowe śniadanie. Oto kasza manna na mleku z granatem i czerwona pomarańczą. Nasza stara poczciwa kasza manna w nieco innej wersji, bo z dodatkiem sezonowych owoców. Jeśli wolicie rzadszą kaszę, dodajcie do niej więcej mleka.
Pysznie, zdrowo i kolorowo.
Kasza manna na mleku z granatem i czerwoną pomarańczą
Czas przygotowania: 80 minut
Składniki:
- 2 szklanki mleka 2%
- 5 łyżek kaszy manny
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- kilka plasterków czerwonej pomarańczy
- ziarenka granatu
Mleko wlewamy do garnuszka o grubym dnie, wsypujemy kaszę i odstawiamy do namoczenia na 30-60 minut. Po tym czasie dodajemy sól, mleko podgrzewamy na małym ogniu, aby się nie przypaliło i gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na koniec dodajemy cukier i mieszamy. Przekładamy do miseczki, a na wierzchu układamy owoce.
Komentarze
Prześlij komentarz