Kuskus z miętą i czarnymi oliwkami
Ostatnio zapałałam miłością do kasz. Przerabiam jej różne rodzaje, odkrywam nowe i doceniam te już znane gatunki. Dziś zapraszam Was na kuskus w wersji orientalnej, czyli z miętą i oliwkami. Można go jeść jako dodatek do mięsa, lub jako osobne danie. Doskonała na ciepło, wtedy poczujemy jeszcze mocniej cudny aromat mięty.
Kuskus z miętą i czarnymi oliwkami
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 1 szklanka suchego kuskusu
- 2 szklanki bulionu
- 2 łyżki posiekanej mięty
- 2 garści czarnych oliwek
- sok 1/2 cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek EV
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Kaszkę wsypujemy do miski, zalewamy ją gorący bulionem. Przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mieszamy ją widelcem, dodajemy pozostałe składniki: miętę, pokrojone oliwki, sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz